Ce este fericirea?

Toate persoanele si-au pus aceasta intrebare.

El, omul fericit, omul ce traieste cea mai frumoasa viata, exista: cel ce e linistit, are familie si nu are griji.

Suntem si noi asa? Suntem si noi fericiti?

Ce este fericirea? Este o necunoscuta interesanta…

Crezi ca esti in stare sa gasesti raspunsul; daca il gasesti, crezi ca esti in stare sa il descifrezi, sa stii cum sa il pretuiesti?

In acest moment, nimeni nu este in stare… nimeni nu are starea spirituala, psihica pentru a reusi sa pastreze si sa pretuiasca un raspuns cu o valoare asa de mare.

Unii considera ca fericirea este o idee inalta, un ideal indepartat, deasupra puterilor noastre de a o dobandi. Dupa aceste persoane, adevarata fericire nu se poate obtine in aceasta viata. Acesti oamenii fac parte din categoria celor care au renuntat sa mai caute adevarul, raspunsul.

Unul din marii intelepti ai Antichitatii, Solon, considera ca nimeni nu este fericit cat timp traieste, caci oricand se pot abate asupra lui nenoricirile. Intrebarea este: cum putem face fata unei fericiri fara ca inainte sa fi trecut prin nenorociri? Fericirile sunt foarte aproape de nenorociri. Daca nu am suferi, nu am putea simtii fericirea, pentru ca necunoscand durerea, cum am putea afirma ca stim ce este bucuria?… Daca scapam de toate problemele sufletesti, ale mintii, pentru a nu suferi, ce am rezolvat in acel moment? Nu v-om sti niciodata ce e fericirea sau ce e tristetea… sentimente ale sufletului nostru…

“Fericirea=Stare de mulţumire sufletească intensă şi deplină.”

Definitia fericirii este cat se poate de simpla, oamenii nefiind interesati de acest lucru. Ei sunt mai mult interesati cum o obtin.

Fericirea este in sufletul tau…nu o cauta la exterior. Trebuie sa cauti la tine in interior si dupa ce o gasesti, sa incepi sa o imparti si la ceilalti sau macar sa ii ajuti sa o gaseasca si ei.

Advertisements

8 thoughts on “Ce este fericirea?

 1. Chiar mă gândeam, dacă în finalul articolului nu ai fi spus că fericirea trebuie căutată în interiorul fiecaruia, tot te-aş fi trimis aici!

  Într-adevăr, dacă s-ar privi mai puţin partea tehnică în situaţii care necesită sensibilitate, am fi în altă parte.

 2. : ) din totdeauna oamenii au ales sa complice lucrurile, care par a fi atat de simple… ” ce e fericirea ? “, ” ce e viata? “, la fel de bine ar putea exista si urmatoarea intrebare: ” ce e un pix? ” : ) Sunt lucruri, trairi, sentimente care exista pur si simplu. Exista si atat… Eu sunt fericit, ma simt implinit si impacat cu propia-mi persoana. Ma simt bine in pielea mea. E simplu si…frumos.

  pe curand.

 3. dar cum putem stii daca exista
  poate ca xista dar aceasta va tine numai o perioada scurta de timp
  noi nu putem sa fim fericiti mereu!!:p
  de acea ar trebui ca omul sa fie fericit mereu??chiar daca se intampla ceva tragic??
  fericirea nu are definitie
  fiecare om are definitia lui pentru fericire
  chia si un vietuitor!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s